X
 
 

САЩ наложиха санкции на фирми и физически лица заради връзки с ИД

899 0
САЩ наложиха санкции на фирми и физически лица заради връзки с ИД
Снимка: Getty Images/Guliver
Съединените щати наложиха санкции срещу пет обекта и четирима граждани на Турция, Афганистан и Сирия заради връзки с терористичната група "Ислямска държава" (ИД), се казва в съобщение на Министерството на финансите на САЩ.

„Днес Департаментът за контрол на чуждестранните активи (OFAC) към Министерството на финансите идентифицира двама агенти за обществени поръчки на ИД в Ирак и Сирия и четири компании, свързани с ИД, опериращи в Сирия, Турция и в Персийския залив и Европа, за осигуряване на критична финансова и логистична подкрепа за терористичната органицация“, се казва още в съобщението, цитирано от световните агенции.

САЩ: Защитата на интелектуалната собственост ще подобри инвестиционния климат в България

„Постигането на напредък в защитата на интелектуалната собственост би засилило върховенството на закона в България и би подобрило...

Министерството на финансите също така заяви, че е предприело действия срещу базираната в Афганистан Организация за социално подпомагане Nejaat, която е използвала фалшиви благотворителни акции като прикритие за улесняване на прехвърлянето на средства и подкрепа на дейностите на ИД в Афганистан.

"Министерството на финансите също предприе действия срещу двама висши служители, свързани с тази организация", става ясно още информацията.

БГНЕС припомня, че на 27 октомври президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че лидерът на ИД Багдади е бил убит по време на нападение на САЩ в скривалището му в Сирия, като се е взривил, след като е бил преследван в тунел без изход.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители