САЩ наложиха санкции на сирийци заради химическата атака

1400
САЩ наложиха санкции на сирийци заради химическата атака
Снимка: Gettyimages.com

Американското министерство на финансите наложи санкции на сирийски служители заради смъртоносната атака с бойното отровно вещество зарин по-рано този месец в северозападния сирийски град Хан Шейхун, предаде БГНЕС.

САЩ обявиха налагането на финансови санкции срещу 271 учени в сирийски център за разработване на неконвенционални оръжия. Това са едни от най-сериозните санкции на финансовото ведомство на САЩ, като се има предвид броя на засегнатите от тях лица, заяви американски представител.

Сирия готова на военен мораториум за инцидента в Хан Шейхун

Сирийската армия е готова да въведе мораториум върху действията на своите войски в Хан Шейхун заради достъпа на експерти, съобщи рускот...

Според министерството на финансите на САЩ „въпросните 271 служители са специалисти химици и са работили в програмата за химическите оръжия поне от 2012 година“. Налагайки тези санкции американските власти се надяват да изпратят силно послание, че те ще държат всички служители в режима на Асад отговорни за престъпните нарушения на човешките права. Така те се надяват да попречат на разпространението на този тип „варварски химически оръжия“, се казва в разпространено от министерството на финансите на САЩ съобщение. С влючването на тези 271 лица в черния списък на американската администрация, техните евентуални авоари в САЩ ще бъдат замразени и ще им е забранено да използват американската финансова система.

Високопоставен американски служител заяви, че е трудно да се предвиди доколко ще са ефективни тези санкции, но добави, че те се налагат срещу тези сирийски учени, които са високо квалифицирани и имат възможност да пътуват и да използват американската финансова система.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка