САЩ няма да издава зелени карти до края на годината, както и визи за студентски бригади

5187
САЩ няма да издава зелени карти до края на годината, както и визи за студентски бригади
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще удължи забраната работни визи за САЩ до края на годината и ще я разшири и ще включи в нея H1-B визите, използвани широко в технологичната индустрия, съобщи Белият дом, предаде АФП.

Висш служител на администрацията заяви пред журналисти, че този ход ще освободи 525 000 работни места, което ще намали високия процент на безработица, причинен от пандемията от коронавирус.

Тръмп ограничи зелената карта

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че е подписал заповед за частично спиране на имиграцията в Съединените щати, като заяви, че драс...

"Президентът Тръмп е решен да върне работните места на американците възможно най-бързо", заяви анонимният високопоставен служител на администрацията, пише БГНЕС.

Тръмп посочваше като свой приоритет силната икономика, но сега се оказва, че търси отчаян политически тласък преди изборите през ноември. Изпълнителна заповед, която се очаква да бъде подписана от него, ще удължи и разшири 60-дневното замразяване на издаването на работни визи за граждани извън САЩ, наложено преди два месеца.

Служителят на администрацията заяви, че новата заповед ще разшири забраната до края на 2020 г. и ще включва H1-B визи, предоставяни ежегодно на 85 000 работници със специални умения, много от които се присъединяват към американската технологична индустрия.

Заповедта ще обхваща и повечето J визи, които се издават за академици и изследователи, както и L визи, използвани от компаниите за преместване на работници, базирани в чужбина, в техните офиси в САЩ. Спират се и зелените карти, както и визите за несезонни селскостопански работници. Решението не засяга хора, които вече са в САЩ с такива визи.

Нови правила за издаване на "Зелена карта" влизат в сила в САЩ

От 24 февруари, понеделник, американските власти ще работят по новите правила за издаване на разрешение за постоянно пребиваване в САЩ&...

Официалният служител заяви, че заповедта е необходима като отговор на нарастващата безработица, която е резултат от блокадите заради COVID-19. Анонимният служител подчерта още, че замразяването на визите H1-B е временно, докато програмата се преструктурира, от годишната лотария, която захранва със специалисти Силиконовата долина, до система, която дава предимство на онези чуждестранни работници с най-големи умения и стойност.

Тръмп "ще даде приоритет на тези работници, на които се предлагат най-високи заплати", като индикатор, че те могат да добавят повече стойност към американската икономика, заяви официалният представител.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com