САЩ няма да отменят антируските санкции, въвеждат драконовски мерки срещу нелегалните имигранти

3965
САЩ няма да отменят антируските санкции, въвеждат драконовски мерки срещу нелегалните имигранти
Снимка: Getty Images/Guliver

САЩ ще запазят антируските санкции до връщането на Крим на Украйна и смятат, че НАТО трябва да „държи вратата отворена” за нови членове. Това заяви в Съвета за сигурност на ООН по време на обсъждания за конфликтите в Европа новата постоянна представителка на САЩ в световната организация Ники Хейли.

„Русия се опитва да дестабилизира Украйна и накърнява суверенитета на Украйна и териториалната й цялост”, каза Хейли. „САЩ са ангажирани с институциите, които гарантират сигурността на Европа. Нашата подкрепа за НАТО е непоколебима. Работим върху това да направим НАТО още по-ефективна организация като засилваме сътрудничеството сред сегашните членове на алианса и държим вратата отворена за нови съюзници, които отговарят на критериите за членство”, посочи посланик Хейли, цитирана от ТАСС.

„Освен това НАТО гарантира военната подготовка и оборудване за повишаване на боеспособността на Украйна, Грузия и Молдова”, подчерта Хейли.

„САЩ смятат, че подобряването на отношенията с Русия е възможно”, каза още тя. „В края са краищата се сблъскваме с много общи заплахи. Но по-широкото сътрудничество с Русия е невъзможно, ако е в ущърб на сигурността на нашите европейски приятели и съюзници”, изтъкна Ники Хейли в ООН.

Нелегални имигранти

Американското министерство на вътрешната сигурност издаде нови строги разпоредби за започване на повсеместна акция срещу нелегалните имигранти, насочени срещу почти всичките 11 млн. чужденци без право на пребиваване, стана ясно във вторник.

Министерството обнародва два документа, които излагат плана на американската администрация за реализиране на указите на президента Доналд Тръмп за по-строга имигрантска политика.

Предвижда се опростена схема по депортиране от САЩ на нелегални имигранти, но остава в сила директивата на предишната администрация, според която не подлежат на изгонване млади хора, пристигнали в САЩ с децата си и получили образование в страната. Понастоящем в САЩ има около 750 000 души от тази категория.

В съответствие с новите мерки, ако лице не може да удостовери, че е живяло в САЩ през последните 2 години, подлежи на ускорена процедура по депортиране.

Министърът на вътрешната сигурност Джон Кели нарежда на граничните патрули и имиграционните служители да депортират колкото е възможно по-бързо всички нелегални имигранти, които открият, като изключенията са главно по отношение на деца.

Най-напред ще бъдат депортирани осъдени имигранти, както и лица без документи за пребиваване, срещу които са повдигнати или може да бъдат предявени обвинения.

Кели нареди незабавно започване на подготовката и изграждането на стена по протежение на южната граница на САЩ с Мексико.

САЩ спряха военната помощ, оказвана на сирийската опозиция

САЩ преустановиха координираната от ЦРУ програма за военна помощ, оказвана на сирийската опозиция в северозападните части на страната. ...

Новите мерки са реализация на обещанието на президента Доналд Тръмп да започне да депортира милиони имигранти, главно от Мексико и Централна Америка, които не са били закачани по времето на президента Барак Обама, тъй като са третирани като спазващи закона дългогодишни жители на САЩ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Съветници на Тръмп обсъждат наказания за държавите, които се отказват от долара

Американските ВВС с уникално ВИДЕО: Хеликоптер CH-53K пренася изтребител F-35 и едновременно зарежда във въздуха

Говорителка на Държавния департамент напусна заради политиката на САЩ за Газа

Доналд Тръмп осъди пропалестинските протести в САЩ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка