X
 
 

САЩ подкрепят идеята за "Балкански Шенген"

2059 4
САЩ подкрепят идеята за "Балкански Шенген"
Снимка: iStock/Guliver
Специалният представител на САЩ за Западните Балкани Матю Палмър заяви, че инициативата за създаване на "Балкански Шенген" има подкрепата на Вашингтон и добави, че идеята изглежда обещаваща, пише електронното издание на прищинския ежедневник Gazeta Express, цитиран от "Фокус".

Палмър направи този коментар по време на форум в Женева, Швейцария, като заяви, че Косово и Босна и Херцеговина са добре дошли в този проект, иницииран от президента на Сърбия Александър Вучич и премиерите на Албания и Македония Еди Рама и Зоран Заев. "Това е обещаваща инициатива, която има нашата подкрепа и ние сме ангажирани да работим в сътрудничество с лидерите на западнобалканските държави, за да я осъществим", отбеляза американският дипломат.

Горбачов: Не съм предал Източна Европа, дадох ѝ права и свободи

Първият и последен президент на СССР Михаил Горбачов в интервю за "Le Figaro" отговори на твръденията, че "е предал Източна Европа&ldqu...

По неговите думи, идеята за създаване на "мини Шенген" от тези страни, говори за отговорността на техните лидери за това да поемат контрола върху страните си и тяхното бъдеще.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Евала на мини шшенген...само така натриите носа на ЕС.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Изглежда някой иска да създаде гибелна за С.Македония Сръбско-Албанска федерация!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Нали затова им бавят началото на преговорите за ЕС? Отново да ги окупират сърби и албанци, за да не се сработят с България.
  : 0 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Не обратното бавят им преговорите защото Македония се изживява като сръбска провиниция и е на нож със България.САЩ имат интерес да обединият в едно всички малки държавички от бивша Югославия и Албания зада бъде в ущърб на Русия и да се намеси, зада имат САЩ повод за война на бълканите.От кога Америка жадува за кръвипролития и хаос на балканите,а все ней се получават.
  : 0 !