X
 
 

САЩ с ново сурово условие за даване на виза

2750 2
photo of САЩ с ново сурово условие за даване на виза
Снимка: Getty Images/Guliver
Департаментът по вътрешна сигурност на Съединените щати обяви, че ще започне да проучва доходите на постоянни и на временни кандидати за американска виза, за да реши дали ще им бъде разрешено да влязат в САЩ, предаде БНР.

Това значи, че кандидат за виза може да не бъде одобрен, ако е кандидатствал за социални помощи, за купони за храна, за обществено жилище или дори за правителствената здравна програма Medicaid.

САЩ ще изискват данни от социалните медии от кандидатите за виза

Кандидатите за американска виза ще трябва да предоставят данни за всичките си потребителски акаунти в социалните мрежи, съобщи BBC. По...

В решението, публикувано във Федералния регистър, се казва, че кандидатите трябва да бъдат "финансово независими" и "да не зависят от публичните ресурси", а от "собствените си възможности".

По-рано вчера изпълняващият длъжността ръководител на Службата за гражданство и имиграция на САЩ Кен Кучинели заяви пред телевизия Fox News, че "финансовата независимост" е "стара американска ценност".

Изпълнението на нова политиката относно издаването на американски визи ще започне на 15-и октомври.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Владимир Путин основава нова държава?

Тези дни руските държавни медии и хилядите платени тролове в социалните мрежи имат доста работа. По повод 80-годишнината от Пакта между Хитлер...