X
 
 

Сенатор иска Тръмп да отмени поканата за Ердоган

509 0
photo of Сенатор иска Тръмп да отмени поканата за Ердоган
Снимка: Getty
Сенаторът Боб Менендес, висш представител на Демократическата партия в комисията по външни отношения на Сената, призова президента на САЩ Доналд Тръмп да отмени поканата турският президент Реджеп Тайип Ердоган да дойде в Белия дом, докато той не се ангажира да отстоява демократичните ценности.

Коментарите на Менендес бяха направени по време на реч в Сената, в която той изложи необходимостта от преоценяване на отношенията между САЩ и натовския съюзник Турция, поради агресивното поведение на Анкара в по-широкия регион около тази страна и драматичното отстъпление от демокрацията по време на управлението на Ердоган.

Тръмп де факто оставя САЩ в Сирия - американски войници ще охраняват петролни находища

Президентът на САЩ Доналд Тръмп одобри провеждането на разширена военна мисия на САЩ за осигуряване на безопасността на нефтените наход...

Снимката на Тръмп и Ердоган в Овалния кабинет не само ще бъде пирон в ковчега за всякакви кюрдски стремежи да живеят в мир и сигурност - ще бъде и звън на погребална камбана, бележещ всяко доверие, което САЩ се надяват да поддържат с бойни партньори в бъдеще“, каза Менендес.

"Президент Тръмп, призовавам ви да отмените тази покана ... Не съсипвайте по-нататък нашата репутация с подмазване на още един авторитарен лидер", каза той.

„Време е да предизвикаме Ердоган да се придържа към ценностите на НАТО и да зачита международния ред. Време е да спрем да позволяваме на Турция да бъде непокорен и свадлив актьор. Време е Сенатът да действа."

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 19 ноември

Овен През този ден е моментът да кажете ясно какво точно желаете. Не че няма да има друг път, но моментът ще отмине. Сега ще бъдете разбрани, при...

Последно в Актуално