Силен трус разтърси Мексико

21783
Силен трус разтърси Мексико

 

Земетресение с магнитуд 6,2 по скалата на Рихтер разтърси тихоокеанското крайбрежие на Мексико. Информацията съобщи АФП, позовавайки се на геоложкия институт на САЩ.

Първата информация от института дори бе за трус с магнитуд 6,6 по Рихтер.

Учени определиха Мексико като родината на лютата чушка

Американски учени определиха Централно Източно Мексико за родина на лютата чушка, пише в. "Метро", цитиран от БТА. Досега се знаеше, ч...

Епицентърът на труса е локализиран на 300 км югозападно от град Пуерто Валярта и на 877 км от столицата Мексико, на дълбочина 10 км. Засега няма съобщения за причинени щети. Не е дадено и предупреждение за цунами.

Мексико е разположено в район, където се срещат пет тектонични плочи. Това е причина за висока сеизмична активност. Повечето земетресения стават по тихоокеанското крайбрежие на страната.

През 1985 г. част от столицата бе разрушена от трус с магнитуд 8,1 при който по официални данни загинаха 3700 души и над 20 000 бяха ранени.

Припомняме ви, че това е вторият силен трус, който удря тихоокеанската държава за по-малко от 2 месеца. На 18 април земетресение с магнитуд 7,3 по скалата на Рихтер удари Мексико Сити, предаде „Ройтерс”.

7,2 по Рихтер разтресе Мексико

Силно земетресение с магнитуд 7.2 е регистрирано в южния мексикански щат Гереро, на север от курорта Акапулко. Хипоцентърът на труса е...

Епицентърът е бил в западния щат Гереро, северно от тихоокеанския курорт Акапулко. Според съобщения на местни хора в някои части на мегаполиса са прекъснати електричеството и интернет връзката в следствие на земетресението, информира bTV.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com