Службите на САЩ: Зад хакерската атака срещу Демократическата партия стои Русия (ВИДЕО)

4678
Службите на САЩ: Зад хакерската атака срещу Демократическата партия стои Русия (ВИДЕО)
Снимка: iStock/Guliver

Според американските разузнавателни служби зад проникването в сървъра на Демократическата партия стои Москва.

Това пише вестник The New York Times.

Хилари Клинтън официално е кандидат-президентът на демократите в САЩ

Шейсет и осем годишната Хилари Клинтън официално бе посочена във вторник от конгреса на Демократическата партия в САЩ във Филаделфия ...

Оповестяването на съдържанието на електронните писма предизвика оставката на председателя на Националния комитет на Демократическата партия Деби Васерман-Шулц. Документите разкриват, че на първичните избори партийният апарат открито е подкрепял Хилари Клинтън в ущъбр на сенатора Бърни Сандърс.

Разузнавателните ведомства на САЩ съобщиха на Белия дом, че са „убедени”, че зад кражбата на електронните писма и документи от сървъра на Националния комитет на Демократическата партия стои руското правителство”, пише вестникът, като се позовава на информирани представители на федералните структури.

„Разузнавателните агенции предупредиха, че не са сигурни дали този взлом в компютърната система на комитета е бил обичаен кибершпионаж, какъвто и САЩ провеждат в цял свят, или е част от усилията за манипулиране на президентската предизборна кампания”, посочва още изданието.

Изданието напомня, че откраднатите писма са публикувани от „Уикилийкс”. Но по данни на вестника, „още преди това те са били оповестени от няколко медии и от лице с псевдоним Гъсифър 2.0., за когото следователите сега смятат, че е агент на ГРУ”.

Силна подкрепа за Клинтън от страна на Бърни Сандърс и Мишел Обама

Неуспелия кандидат за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в САЩ Бърни Сандърс даде силна подкрепа за доскор...

„Президентът Барак Обама и неговият екип се изправиха пред „трудно дипломатическо и политическо решение: да отправят ли публични обвинения срещу президента на Русия Владимир Путин в подготовката на атаката”, коментира вестникът.

Според журналистите от изданието подобна крачка може да доведе до допълнително влошаване на отношенията между Вашингтон и Москва.

Прес секретарят на президента Путин вече нарече абсурдни твърденията, че Русия има нещо общо с хакерската атака срещу Демократическата партия в САЩ.

ВИЖТЕ ВИДЕО

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com