Срещата на върха за климата в Холивуд: Звезди апелират за действия

1317
Срещата на върха за климата в Холивуд: Звезди апелират за действия
Снимка: Getty Images

Срещата на върха за климата в Холивуд събира филмови дейци с учени и активисти, за да промени културата на индустрията и да насърчи филмите и телевизионните предавания да използват огромното си влияние върху аудиторията по целия свят.

"Холивуд е изключително влиятелна индустрия", казва съоснователят на срещата и телевизионен сценарист Али Уайнстийн. "В много отношения сме на прага на културна промяна."

Въпреки това неотдавнашно проучване на Norman Lear Center и фондация " Good Energy" установи, че темата за климатичната криза "почти не съществува" в сценариите за забавление.

Още: Холивудски звезди се ожениха в България (СНИМКА)

По-малко от 3% от около 37 000 телевизионни и филмови сценария, написани от 2016 г. насам, споменават "някакви ключови думи, свързани с климата", а само 0,6% използват думите "климатични промени".

"Смятаме, че това е огромен проблем, защото в по-голямата си част хората прекарват повече време с телевизионните и филмовите герои, отколкото със собствените си семейства", каза съоснователката на срещата Хедър Фипс, цитирана от „Франс 24“.

"За нас е наистина важно да потопим измислените си светове в нашата реалност."

"Всеки един човек на Земята е засегнат от климатичната криза по някакъв начин. Ако не показваме това в ежедневното си съдържание, то това съдържание е научна фантастика", добави Уайнстийн.

На срещата на върха звездата от "Abbott Elementary" Куинта Брансън ще се присъедини към режисьорите на "Всичко навсякъде наведнъж" Даниел Куаан и Даниел Шайнърт в основна дискусия, преди Фонда да призове индустрията да се бори с новите разработки за изкопаеми горива в Калифорния.

Розамунд Пайк нападна бизнеса на Гуинет Палтроу

Актрисата Розамунд Пайк даде интервю за The Guardian, в което разказа за отношението си към уелнес модата. В интервюто тя коментира най...

Номинираната за "Оскар" звезда от филма Стефани Хсу ще се включи в разговор относно необходимостта различните поколения да обсъждат открито изменението на климата.

Снимка: Стефани Хсу/Getty Images

Друг панел ще разгледа ролята на неписаните предавания, включително на риалити телевизията, в представянето на проблемите на климата, предава БГНЕС.

Фипс заяви, че последните хитови сериали, сред които "Наследници" и "Сексуалният живот на колежанките", са показали, че сценаристите могат да се изправят срещу изменението на климата, като се "подиграват" или "удрят" отговорните лица, вместо да бъдат унили.

Кирил Маричков: Русия е съчетание на мания за величие с комплекс за малоценност

Музиката на „Щурците“ събуждаше дяволчето на свободомислието. Не беше никак лесно да се пее музиката на свободата в несвобо...

"Да се смеем във връзка с изменението на климата може да бъде забавно. Може да е освобождаващо да го виждаме на екраните си и да не се налага да го натрапваме на хората като политическо послание", смята тя.

Въпреки че Холивуд и неговите звезди, притежаващи частни самолети, често са обвинявани в лицемерие по въпросите на изменението на климата, съоснователите на срещата на върха заявиха, че фокусът им е върху промяната на цялостната култура, а не върху обвиняването на отделни личности.

"Това събитие е насочено към промяна на културата на Холивуд, а не към това Холивуд да твърди, че сме експерти по климата и че сме водещи", каза Фипс.

"Ние сме активисти, които действат в рамките на развлекателната индустрия. Развлекателната индустрия е лицемерна. Тя не е направила достатъчно."

Срещата на върха за климата в Холивуд през 2023 г. ще се проведе от 21 до 24 юни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

САЩ спират вноса на руски уран

САЩ смекчи наказанието за употреба на марихуана

Полицията влезе в окупирана сграда на Колумбийския университет (ВИДЕА)

Извънредно положение в пет провинции на Еквадор

Глобиха Тръмп с 1000 долара за нарушения по делото "пари срещу мълчание"

Десетки радикални пропалестински активисти превзеха сградата на Колумбийския университет (ВИДЕА)

Тежка присъда за американец за опит за шпионаж

Джо Байдън проведе разговор с лидерите на Катар и Египет

Най-малко 25 загинали след автобусна катастрофа в Перу

Трима полицаи загинаха при престрелка в Северна Каролина (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com