Торнадо доведе до бедствие с жертви в САЩ

7584
Торнадо доведе до бедствие с жертви в САЩ

Най-малко 14 души загинаха в САЩ, след като мощни бури връхлетяха южните и средните западни части на страната в нощта срещу Коледа. Най-тежко засегнатият щат в страната е Мисисипи, където загинаха седем души, а други шестима в Тенеси, съобщава БГНЕС. Там беше обявено и извънредно положение.

Съобщава се за най-малко 20 торнада, които са съборили дървета и са нанесли щети на електроразпределителната мрежа, което от своя страна остави хиляди без ток. В момента продължават издирвателните акции сред пострадалите жилищни сгради в засегнатите щати.

Как изглежда огнено торнадо в детайли (ВИДЕО)

Видеоблогъри от Великобритания са решили да демонстрират на интернет потребителите как изглежда огнено торнадо, заснето с високоскорост...

Заради тежките метеорологични условия губернаторът на Мисисипи обяви извънредно положение. За сега опасността от образуването на торнадо отслабва, но обилни валежи и гръмотевични бури причиняват наводнения и трудности при придвижването в Джорджия, Алабама и Каролина.

От Американската национална метеорологична служба предупредиха, че се очакват бури и обилни валежи и в Оклахома, Арканзас, Тексас и Луизиана през уикенда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com