X
 
 

Тръмп и Ердоган с позитивен разговор, милиардерът критикува Конгреса, за да се хареса на турския лидер

1135 0
Тръмп и Ердоган с позитивен разговор, милиардерът критикува Конгреса, за да се хареса на турския лидер
Снимка: Getty Images/Guliver
Президентът на САЩ Доналд Тръмп поиска от турския си колега Реджеп Ердоган да се откаже от руските зенитни комплекси С-400, предаде БГНЕС, съгласно материал на Reuters.

"Покупката на сложно, руско военно оборудване от Турция създава някои много сериозни предизвикателства за нас и ние говорим за това постоянно", каза Тръмп след очакваната с голям интерес среща между двамата във Вашингтон.

Тръмп изглежда се готви да изкушава Ердоган със 100 млрд. долара, за да се откаже от C-400

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи на турския си колега Тайип Ердоган търговска сделка на стойност 100 милиарда долара и "решение...

Милиардерът добави, че с Турция могат да разрешат проблема и нарече себе си "голям фен" на Реджеп Ердоган, а разговорите с турския президент "чудесна и продуктивна среща".

"Съгласихме се да започнем нова страница в нашите отношения", каза от своя страна Ердоган, който също изрази мнение, че САЩ и Турция ще намерят разрешение на въпроса с комплексите С-400, които доведоха до американски санкции срещу Анкара и изваждането на Турция от програмата за модерния изтребител F-35.

Конкретика за сближаване обаче така и не беше съобщена, изрично подчертава Reuters, като казва така - двамата президенти обещаха да работят за решаването на проблема със С-400, но не обясниха как.

На съвместната пресконференция с Ердоган, президентът на САЩ критикува приетата от Камарата на представителите в Конгреса на САЩ резолюция, която обявява избиването на 1,5 милиона арменци в Османската империя за геноцид, организиран от държавата. Припомнете си в този материал какво се казва в декларацията. А сегашната среща между Тръмп и Ердоган мина и при протест, организиран от кюрди - заради военните действия на Турция в Сирия.

САЩ: Санкции за Турция, ако не се откаже от С-400

Конгресът на САЩ е готов да накаже икономически Турция, ако не се откаже от произведените от Русия ракетни системи за противовъздушна о...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители