X
 
 

Тръмп се мъчил да уреди строеж на Trump Tower в Москва цели три години

774 0
photo of Тръмп се мъчил да уреди строеж на Trump Tower в Москва цели три години
Снимка: Getty Images/Guliver
Преговорите за изграждането на Trump Tower в Москва са били провеждани с прекъсвания от 2013 до средата на 2016 година, според публикувания доклад на прокурора Робърт Мълър.

Демократическата партия видя в историята тези преговори доказателство за заговора на Тръмп с Русия, който е опроверган както в Кремъл, така и в Белия дом. Бившият адвокат на Тръмп - Майкъл Коен, който впоследствие беше осъден за финансови злоупотреби, заяви в свидетелски показания пред Конгреса, че преговорите са приключили през януари 2016 година. на тази база порталът BuzzFeed пише, че Тръмп лично е казал на Коен да лъже пред Конгреса, че преговорите за изграждането на Trump Tower в Москва са приключили няколко месеца по-рано, отколкото всъщност са, за да прикрие всякаква "руска връзка" в бизнес делата си. Доналд Тръмп отрече това.

Тръмп: Докладът на Мълър е най-голямата политическа измама на всички времена

Американският президент Доналд Тръмп се обяви против "най-голямата политическа измама на всички времена", часове преди докладът на спец...

Според американски следователи, строителният екип на Тръмп започнал да обсъжда проекта за изграждане на Trump Tower през 2013 година след конкурса "Мис Вселена". Предварителният договор е бил подписан през декември 2013 година, а последните контакти на този етап са осъществени на 24 ноември 2014 година, се казва в доклада на Мълър.

Освен това дъщерята на Тръмп Иванка, която е посетила Москва през февруари 2014 година също е участвала в преговорите. Проектът обаче е спрян в етапа на планиране, строителството не е започнало.

През 2015 година контактите са били възобновени чрез представителя на руската компания за недвижими имоти "I.C. Експерт". Представител в тези преговори е бил Майкъл Коен и всички контакти са преминавали през него, без пряко участие на някой от фамилията Тръмп, се казва още в доклада.

По-рано Иванка Тръмп, в интервю за американския телевизионен канал ABC, заяви, че строителният проект на Trump Tower в Москва никога не е бил особено важен за семейството на Тръмп и че тя сама не знае много за това.

След разследването на Мълър: Има намеса на Русия, няма заговор с Тръмп

Докладът на специалния прокурор Робърт Мълър за руската намеса в президентските избори в САЩ през 2016 година не е открил връзки на кам...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители