Учението на Чавес влиза в училищата и университетите

17918
Учението на Чавес влиза в училищата и университетите
Снимка: Getty Images / Guliver

Венецуелският президент Николас Мадуро предложи да се изучава идейното наследство на Уго Чавес в университетите и училищата. Той излезе с тази инициатива по време на посещението си в щата Баринас, където се е родил и израсъл лидерът на боливарската революция, предаде БГНЕС.

"В училищните и университетските програми трябва да се включи изучаването на идейното наследство на Уго Чавес. Това е най-прогресивното учение на ХХІ век. Чавес го разработи благодарение на своята гениалност и мъдрост, от любов към народа", заяви Мадуро.

През юли той вече обяви, че се създава научноизследователски институт по изучаването на идейното наследство на Уго Чавес. Институтът се оглавява от по-големия брат на покойния лидер – Адан Чавес, който е губернатор на щата Баринас.

Уго Чавес почина на 5 март след тежко и продължително боледуване. Първоначално властите обявиха, че неговото тяло ще бъде балсамирано и поставено в мавзолей, но след това беше взето решение да бъде погребан в саркофаг в столичния Музей на революцията. Погребението на Чевес беше предшествано от 10 дневен траур и прощаване с него в Залата на славата на Венецуелската военна академия. Властите съобщиха, че през това време 4 милиона души са си взели последно сбогом с венецуелския лидер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка