В Америка излекуваха още едно бебе от СПИН?

37024
В Америка излекуваха още едно бебе от СПИН?
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Само 4 часа след като се роди бебе в Америка, лекари успяха да спрат развитието на вируса на СПИН, с който е заразено детето.

Това е вторият случай на излекуване на бебе, родено с ХИВ вируса. Учените се надяват това да ги доближи до момента, когато ще бъде открито лекарство срещу заразата, съобщи агенция Асошиейтед прес, на която се позовава сайтът www.newsru.co.il.

Първи случай на предаване на ХИВ от жена на жена

Американският център за контрол и профилактика на заболяванията съобщи за първия случай на предаване на ХИВ вируса от жена на жена, п...

Всъщност този случай датира от миналия април, когато в Лос Анджелис се е родило момиче с вируса. То се появило на бял свят само месец след успеха в лечението на първото дете, роден със СПИН. Калифорнийските лекари приложи същия подход. Детенцето още е лекувано от заразата, затова лекарите не бързат да обявят окончателния си успех, но не крият, че се надяват на пълно излекуване на момиченцето.

При първият случай е също с момиче, родено в Мисисипи. Лекарите започнали да го лекуват буквално часове след раждането му, като лечението продължило година и половина. Сега момичето е на три годинки и е абсолютно здраво.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com