Вижте в кои страни по света няма американски посолства

10233
Вижте в кои страни по света няма американски посолства
Снимка: Getty Images/Guliver

Без съмнение САЩ е страната, която осигурява най-силна протекция на своите граждани, когато те се намират в чужбина. Но има държави, в които все още няма щатски посолства.

29 са страните по света, където няма посолства на САЩ, според англоезичния сайт “LewRockWell.com”. По азбучен ред, сред тези страни са Андора, Антигуа и Барбуда, Бутан, Коморските острови, Куба, Доминиканската република, Гренада, Гвинея-Басау, Иран, Кирибати (остров в Тихия океан), Либия, Лихтенщайн, Северна Корея, Малдивите, Монако, Науру, Палау, Република Конго, Сомалия, Тонга и др.

Но въпреки това, че няма щатски посолства в тези държави, в повечето от тях има дипломатически мисии на други държави, които често помагат на щатските граждани в беда. Това на практика означава, че почти няма държава в света, в която американските граждани да нямат адекватна протекция.

Дипломатическата мисия е екип от пратеници на дадена държава, изпратени в друга държава, за да представляват изпращащата страна в приемащата страна. Съгласно международното право, дипломатическата мисия има специален, екстериториален статут, често наричан просто „имунитет“. Територията, на която тя е разположена, се смята за част от територията на изпращащата страна и е изключена от обсега на местното правораздаване.

Използвани източници: LewRockWell.com; Wikipedia.

Aвтор: Теодор Спасов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка