35 000 японци протестираха срещу американската авиобаза "Футема"

7535
35 000 японци протестираха срещу американската авиобаза "Футема"

Около 35 000 души на японския остров Окинава протестираха днес срещу предислокацията на американската авиобаза "Футема" на острова им, предаде агенция Киодо.

Губернаторът на префектурата Такеши Онаги заяви, че трябва да бъде направено всичко, за да не бъде допуснато преместването и нарече неприемлив плана на централното правителство за прехвърляне на базата, предаде bTV.

Япония въведе правило за двама души в пилотската кабина

Японското правителство разпореди днес авиокомпаниите на страната да осигуряват постоянноприсъствие на най-малко двама членове на екипаж...

Протестиращите, които се бяха събрали на бейзболния стадион в град Наха – административният център на Окинава, приеха и резолюция, призоваваща авиобазата във Футема да бъде закрита и планът за предислокацията й да бъде отменен

В Окинава са разположени 74 процента от всички американски военни обекти в Япония, които заемат 20 процента от площта на острова. Въпросът за предислокацията на американската авиобаза във Футема се изостри, след като губернаторът на Окинава заповяда в края март на японското министерство на отбраната да прекрати всички дейности на бъдещото ѝ място в северната част на острова.

Централното правителство определи действията на префектурните власти като незаконни, тъй като разрешението за предислокацията било дадено още от предишния губернатор, и подчерта, че ще продължи да изпълнява плана за преместване на обекта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия