Али Хаменей: Ядрената сделка няма да промени отношението към САЩ

6142
Али Хаменей: Ядрената сделка няма да промени отношението към САЩ
Снимка: Getty Images

Върховният лидер на Иран Али Хаменей заяви, че независимо от постигането на ядрената сделка със световните сили, Техеран няма да промени позицията си спрямо "арогантните" САЩ.

Изказванията му, направени по време на церемония по случай края на свещения за мюсюлманите месец Рамадан, бяха придружени от възгласи "Смърт за Америка".

Хаменей: Споразумението не е гаранция за крайна сделка

Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей заяви, че рамковото споразумение, което беше постигнато миналата седмица между Техеран и...

В своето изказване, което се предаваше на живо по държавната телевизия, той заяви също, че споразумението няма да промени по никакъв начин подкрепата на страната за своите съюзници в региона – правителствата на Сирия и Ирак, както и "потиснатите хора" в Йемен, Бахрейн и Палестинската автономия.

Той наблегна също така на това, че сделката между Иран и групата "5+1" - Великобритания, Франция, Русия, САЩ, Китай и Германия, все още не е закон и тепърва ще трябва да бъде внимателно разгледана.

"По отношение на текста, който е бил подготвен, независимо от това дали ще е одобрен или не, те направиха всичко по силите си и трябва да получат възнаграждението си", каза Хаменей по отношение на преговарящия ирански екип.

Върховният лидер на Иран има последната дума по отношение на въпроси, свързани с политиката на страната, включително и за ядрената сделка.

Иран обвини Запада за ситуацията в Ирак

Духовният лидер на Иран Али Хаменей хвърли отговорносттаза кризата в Ирак върху САЩ и другите западни страни и се изказа против военна ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия