X
 
 

Американски военни се връщат в Сирия

2192 2
Американски военни се връщат в Сирия
Снимка: Getty Images
Американските военни, които след началото на турската офанзива „Мирна пролет“ изтеглиха своите сили от 16 бази и укрепени постове в Сирия, са се върнали в шест бази, съобщи Анадолската агенция.

Съобщава се, че американските бойци в момента укрепват позициите си в североизточна Сирия в района на границите с Турция и Ирак, както и в районите на нефтените полета.

Ердоган разкри какво го е тласнало към операцията в Североизточна Сирия

Липсата на международна подкрепа за милионите бежанци на територията на Турция е тласнало страната към операцията в Североизточна Сирия...

В провинция Хасеке в североизточна Сирия американски бойци са дислоцирани в пет бази и укрепени постове. Освен това американците създават още два укрепени поста в селищата Кахтания и Хасеке, както и в Химо, намиращо се в района на Камишли.

САЩ планират да засилят сигурността в нефтените находища в Хасеке и да се укрепят близо до сирийско-турската граница, посочва агенцията.

Според информацията американската армия в момента е разположена в 11 бази и укрепени постове в Сирия. Пет от тях са разположени в Хасеке, четири в Дейр ес-Зор и две в Ракка. В провинция Дейр ес-Зор американските военни изграждат още два контролно-пропускателни пункта.

Съединените щати и Турция на 17 октомври заявиха, че са се съгласили да прекратят военната операция на Турция за 120 часа и за изтеглянето на кюрдските сили от 30-километровата буферна зона на турско-сирийската граница, която Анкара възнамеряваше да контролира самостоятелно.

Русия и Сирия провеждат съвместни учения в Средиземно море

Военноморският флот (ВМФ) на Русия и Военноморските сили (ВМС) на Сирия започнаха съвместни учения в Средиземно море, предаде ТАСС.&nbs...

По-късно турският президент Ердоган заяви, че САЩ не са изпълнили изцяло своите задължения към Анкара като част от споразуменията за Сирия, поради което Анкара не е готова на компромиси.

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
    2 изречения да каже Тромбонът, 3 са лъжи. В момента САЩ крадат на поразия "охранявания" от тях сирийски петрол и го продават на Турция.
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
    Добре де, да оставят Турция да го "охранява" и продава на Сирия ли? Нито трапосания, нито доганосания са стока. Дано не се стигне до фойерверки, но пък ще видим с каква "празнична заря" Путин обзаведе излишния си приятел. Не вярвам да му е дал нещо което не може да контролира дистанционно.
    : 0 !