X
 
 

Анкара започна нова антитерористична операция в Източна Турция

756 0
Анкара започна нова антитерористична операция в Източна Турция
Снимка: Getty images/Guliver
Турция започна операция „Киран-6“ срещу терористи в източните части на страната. Това предава държавната Anadolu Agency, като се позовава на съобщение на Министерството на вътрешните работи.

Операцията се провежда на територията на провинциите Ван, Хаккяри, Шърнак. Общо 2360 полицаи, жандармерия и охранители са се присъединили към операцията.

Ердоган отново постави на карта членството на Турция в ЕС

Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган не изключи, че преговорите за присъединяването на страната му към Европейския съюз може...

На 17 август 2019 година Турция започна операцията „Киран“ срещу терористи от „Работническа партия на Кюрдистан“ (ПКК) в районите на Ван, Хаккяри и Шърнак, последвана от операция „Киран-2“ на 27 август в провинциите Мардин, Шърман и Батман, припомня още агенция "Фокус".

Третата фаза от операцията започна на 21 септември срещу терористи в районите на Бебстлер-Дерелер и Херекол в провинциите Шърнак и Сиирт. На 24 септември Турция започва операция „Киран-4“ в източните провинциите Кар, Агръ и Ъгдър. „Киран-5“ стартира в източните провинции Диарбекир, Бингьол и Муш на 8 ноември.

В своята 30-годишна терористична кампания срещу Турция ПКК, която е обявена за терористична организация от Турция, САЩ и ЕС, е причинила смъртта на 40 000 души, включително жени и деца.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално