Башар Асад поиска от ООН да накаже Джон Маккейн

21845
Башар Асад поиска от ООН да накаже Джон Маккейн
Снимка: Getty Images/Guliver

Сирийското правителство обвини американския сенатор Джон Маккейн и други чуждестранни дипломати и журналисти, че са влезли в страната нелегално, предаде БГНЕС.

В писмо до генералния секретар Бан Ки Мун и Съвета за сигурност посланикът на Сирия в ООН Башар Джафари заявява, че висшестоящи политици и журналисти са нарушили сирийския суверенитет като са влезли в страната без виза.

Освен сенатор Маккейн обвинени са и бившият френски външен министър Бернар Кушнер, бившият член на кувейтския парламент Уалид ал Табтабас, както и бившият посланик на САЩ в Хърватска Дейвид Гълбрайт.

Сирия призова генералния секретар и Съвета за сигурност да окажат натиск на съответните правителства, за да "предприемат незабавно нужните мерки срещу техните граждани, които са влезли на сирийска територия нелегално".

Сенатор Маккейн беше за последен път в Сирия през 2013 г., когато се срещна с представители на Свободната сирийска армия. Според Джафари той се е срещали с лидери на фронта "Ал Нусра", който е обявен от Съвета за сигурност за терористична организация.

Същата година посещение е направили бившият кувейтски депутат, а миналата година там са били Дейвид Гълбрайт и Бернар Кушнер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com