Десетки бойци на "Ислямска държава" умрели след отровна вечеря

11389
Десетки бойци на "Ислямска държава" умрели след отровна вечеря

Кюрдски официални лица съобщават, че дузина бойци на „Ислямска държава“ са загинали в иракския град Мосул, след като са яли отровена храна по време на вечеря-ифтар, давана традиционно след целодневен пост по време на Рамадан.

Иракския телевизионен канал „Ал Сумария“ цитира говорител на Кюрдската демократическа партия, според когото 145 джихадисти са взели участие във вечерята. Малко по-късно вечерта, 45 от тях загиват.

Турция може да нахлуе в Сирия, Анкара отрича да има подготовка

Турската армия е организирала среща на командирите си, за да бъде обсъдена възможната намеса в северната част на Сирия, съобщават турск...

Не е ясен източникът на отравяне, което оставя вратата отворена за различни версии, включително преднамерено масово убийство.

Град Мосул, който е един от големите градове в Ирак с над един милион души население, падна в ръцете на джихадистите от „Ислямска държава“ миналата година, превръщайки се в основна база на групировката в Ирак.

През ноември 2014 година, подобни новини за отравяне се появиха от Сирия, където боец от Свободната сирийска армия беше инфилтриран като готвач на събиране на бойци от радикалната група Фронт ал Нусра и отрови над 20 джихадисти.

Също през ноември 2014, отровена храна уби десетки бойци на „Ислямска държава“, отново след като инфилтриран боец на Свободната сирийска армия отравя храната.

След ужасяващо видео - мощни атаки на коалицията срещу "Ислямска държава"

Коалиционните сили, ръководени от САЩ, са провели 16 въздушни атаки върху цели на "Ислямска държава" в сирийския град Рака, предаде Б...

Автор: Руслан Трад

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия