Джихадисти използват мирни жители във Фалуджа като жив щит

855
Джихадисти използват мирни жители във Фалуджа като жив щит

Екстремисти от терористичната групировка "Ислямска държава" (ИД) използват населението на иракския град Фалуджа като "жив щит", твърди Ахмед Джамал, говорител на външното министерство на Багдад, пред в. "Известия".

Според Джамал, екстремистите се крият сред граждански сгради, включително училища, къщи и болници. "Най-голямата заплаха за жителите на града са на първо място екстремистите от ИД, с които на обикновените хора се сблъскват всеки ден. Не е тайна, че екстремисти, по време на присъствието си във Фалуджа организираха масови екзекуции и извършваха редица други престъпления срещу човечеството", казва Джамал, пише БГНЕС.

Русия и джихадистите - подценяваната опасност

Русия изобщо не се церемони с джихадистите - действа с твърда ръка срещу тях и се опитва да ги държи по-далеч от границите си. Това об...

Иракските сили за сигурност са извършили мащабна работа, за да се избегнат цивилни жертви по време на нападението на град Фалуджа, разположен на 60 км западно от Багдад. "Активната фаза на операцията беше предшествана от хирургически въздушни удари на иракската авиация, базирана на разузнавателна информация за местонахождението на екстремистките водачи", казва говорителят на иракското външно министерство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com