Екзекуцията на чичото на Ким Чен Ун чрез разкъсване от кучета била шега?

52888
Екзекуцията на чичото на Ким Чен Ун чрез разкъсване от кучета била шега?

Китайски сатирик съчинил версията за ужасната екзекуция на чичото на лидера на КНДР Ким Чен Ун - Джан Сон Тек, който уж бил разкъсан от 120 гладни кучета, съобщава БГНЕС.

На 13 декември 2013 г. Пхенян оповести, че Джан е бил екзекутиран, но без да разкрива подробности. Скоро след това хонконгският в. Wen Wei Po съобщи, че чичото на Ким не бил разстрелян, каквато е практиката в КНДР, а заедно с други петима осъдени на смърт бил хвърлен на 120 освирепели от глад хрътки.

Оказва се, че единственият източник на Wen Wei Po бил туит на китайски сатирик с псевдоним Пхенян Чой Сенху, предаде БГНЕС. Вестникът не сметнал за необходимо да обясни на читателите си, че "информацията" за екзекуцията била поместена на страница с карикатура, на която Ким Чен Ун стои на балкон и показва среден пръст на тълпата под него.

Джан Сон Тек бе съпруг на лелята на Ким Чен Ун, като бе считан за ментор на младия лидер на КНДР. Джан бе осъден на смърт по обвинения в държавна измяна, заговор срещу установената социалистическа система, разгулен живот и злоупотреба с държавни средства.

Голям брой сензационни истории за Северна Корея имат значителен шанс да се приемат като достоверни поради липсата на информация от първа ръка, отбелязва Ройтерс.

Денис Родман: Обичам Ким Чен Ун

Бившата баскетболна звезда Денис Родман пристигна в Пхенян с група бивши играчи от НБА и заяви, че няма да изрази безпокойство относн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com