Ердоган осъди "гнусното" разпространение на записи в YouTube

25255
Ердоган осъди "гнусното" разпространение на записи в YouTube
Снимка: Getty Images / Guliver

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган осъди "гнусното" разпространение в YouTube на пиратски запис, в който редица високопоставени представители на страната говорят за възможна военна намеса на Турция в Сирия, предаде БГНЕС.

"Те разпространиха нещо днес в YouTube. Това беше среща, посветена на националната сигурност, това е гнусен, неморален акт", заяви Ердоган в Диарбекир на предизборна среща преди местните избори в неделя.

"Ще ги търсим до дупка", каза още турският премиер по адрес на авторите на записа. "Кого обслужвате като шпионирате по този начин?", запита Ердоган, имайки предвид бившите си съюзници от организацията на мюсюлманския духовник Фетула Гюлен. Той е обвиняван, че стои зад публикуването от няколко седмици насам на записи, които злепоставят ислямо-консервативното правителство и неговия лидер.

В записа четирима високопоставени турски представители, сред които външният министър Ахмет Давутоглу и директорът на разузнаването Хакан Фидан, говорят за възможна операция, целяща да оправдае военна намеса на Турция в Сирия.

Публикуването на записа днес стана причина за блокирането по нареждане на турското правителство на платформата YouTube, една седмица след блокирането на Twitter в Турция, което предизвика критики в цял свят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия