Химическо оръжие отново е било използвано в Сирия

4303
Химическо оръжие отново е било използвано в Сирия
Снимка: Gettyimages

Нови данни за използване на химическо оръжие срещу цивилно население в Сирия бяха представени на членовете на Съвета за сигурност на ООН. Те са провели среща със сирийски лекари, които са им предоставили информация за нова атака.

Съвещанието е било свикано по инициатива на САЩ. След завършването на срещата постоянната представителка на САЩ в световната организация Саманта Пауър заяви, че пред участниците са са били показани видеозаписи и снимки, направени в гр. Сармин, в североизточна Сирия, където според твърденията е била извършена газова атака, съобщава ТАСС.

"Това беше много необичайна и много емоционална среща и нямаше участник в нея, по чиито очи да не се появят сълзи", посочи тя.

Пет деца са загинали при бомбардировка на Алепо

Сирийският режим извърши днес въздушно нападение срещу училище в град Алепо, северна Сирия. Убити са девет души, от които пет деца. Ин...

Терапевтът Мохамед Тенари изложи своята версия за престъплението по време на срещата и след това пред журналисти. Медикът има собствена клиника в този град, която се подкрепя от сирийския Червен кръст. Той съобщи, че вертолети изхвърлили над града контейнери с хлор, с който разполага само сирийската армия.

Хлорът официално не се смята за химическо оръжие, но прилагането му е забранено с международна конвенция на СС на ООН от 6 март.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com