X
 
 

Хонконг: Всякаква външна намеса в страната е неприемлива

856 0
photo of Хонконг: Всякаква външна намеса в страната е неприемлива
Снимка: Getty Images/Guliver
Намесата във вътрешните работи на Хонконг от страна на която и да е държава е абсолютно излишна, заяви ръководителят на администрацията Кари Лам.

Тя се обърна към местните активисти да прекратят призивите си към САЩ да приемат закон за демокрацията и правата на човека в Хонконг, съобщава РИА Новости.

Демонстрации пред американското консулство в Хонконг имаше и днес

Стотици продемократични активисти протестираха пред американското консулство в Хонконг в нов призив към международната общност да окаже...

Намесата във вътрешните работи на Хонконг от страна на Конгреса на друга държава под каквато и да е форма е напълно излишно и нецелесъобразно.

„Надявам се, че местните дейци, особено онези, които заемат определени длъжности, няма да излизат повече с подобни инициативи и да молят Конгреса на САЩ да приема съответен закон”, заяви Лам.

Тя подчерта, че правителството на Хонконг има задължение да защитава основните човешки права и да спазва Основния закон на специалния административен окръг.

Преди дни няколко хиляди човека, участващи в поредния антиправителствен протест, отидоха пред Генералното консулство на САЩ и връчиха петиция с молба американските власти да приемат закон в подкрепа на демокрацията и правата на човека в Хонконг.

В Хонконг са задържани 1187 души от началото на масовите протести

Броят на задържаните в Хонконг от началото на протестите достигна 1187 души, предаде агенция "Синхуа", цитирана от БГНЕС. По-рано бе с...

Ако подобен закон бъде приет, държавният секретар на САЩ ще трябва веднъж годишно да дава оценка за това дали Хонконг е „достатъчно автономен”, за да оправдае специалния статут на преференциален търговски партньор на Съединените щати.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 21-22 септември

Овен Романтиката ще бъде водеща сила през този уикенд. Възможно е вълненията ви и емоциите ви да бъдат много силни. Желанието за секс и интимност...