Япония се върна към екзекуциите

8632
Япония се върна към екзекуциите
Обесиха трима осъдени на смърт престъпници

Япония обеси трима осъдени на смърт престъпници. Това са първите екзекуции в страната от 2010 г. насам, като този факт отново възобнови дебатите относно най-суровото наказание в една от най-богатите в света страни, предаде АФП.

„Днес бяха извършени три екзекуции”, заяви министърът на правосъдието Тошио Огава. „Аз изпълних своя дълг като министър на правосъдието, предвиден от закона”, подчерта той.

Япония се подготвя: Противоракетна защита и три военни кораба срещу Северна Корея

Япония планира да използва три военни кораба, оборудвани със система за мулти-проследяване и прицелване „Иджис”, а също так...

Япония не е екзекутирала никого през 2011 г. като миналата година бе първата от близо две десетилетия насам, в която не е приведена в изпълнение нито една смъртна присъда.

Новината идва в момент, когато се отбеляза рязкото увеличение на броя на екзекуциите в Иран, Ирак, Саудитска Арабия и Йемен.

По данни на "Амнести интернешънъл" САЩ е единствената западна демокрация, в която през миналата година са били изпълнени смъртни присъди. Едновременно с това САЩ, с 43 изпълнени смъртни присъди през 2011 г., се нареждат на пето място в списъка на страните по брой екзекуции. САЩ е и единствената страна от Г-8, в която се изпълняват смъртни присъди. В Япония, където смъртното наказание не е отменено, смъртни присъди не са били изпълнявани от 19 години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия