Ким заточи всички роднини на чичо си

38054
Ким заточи всички роднини на чичо си

Няколкостотин роднини на екзекутирания неотдавна чичо на севернокорейския лидер Ким Чен Ун са били задържани и изпратени в лагери за политически затворници, съобщи британският в. "Дейли телеграф", цитиран от Стандарт нюз.

В Северна Корея е честа практика роднините на някого, който е признат за виновен и наказан, да бъдат пращани в трудови колонии.

Южна Корея не смята, че Северна Корея може скоро да направи ядрен опит

Няма изгледи Северна Корея скоро да проведе нов ядрен или ракетен опит, въпреки продължаващата подготовка. Това каза южнокорейски мин...

Мащабите на арестите този път показват до каква степен Ким Чен Ун се опитва да заличи спомена за своя чичо и бивш наставник от историята на страната.

Арестувани са били не само близки родственици на Джан Сон-тхек, но и по-далечни, като например роднини на неговия баща. Арестите са били извършени броени часове след екзекуцията на Джан. Джан Сон-тхек беше екзекутиран по-рано този месец по бързата процедура по обвинения в контрареволюционна, антипартийна и отцепническа дейност. В същото време на десетия ден от екзекуцията му във всички учреждения, промишлени предприятия, селските стопанства и учебните заведения в страната се проведоха митинги в подкрепа на Корейската трудова партия (КТП). Участниците в митингите пишеха "писма за вярност", в които обещаваха "да бъдат предани на висшия ръководител на страната, маршал Ким Чен Ун".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия