X
 
 

Крал Абдула II предупреди за възраждане на Ислямска държава

752 0
Крал Абдула II предупреди за възраждане  на Ислямска държава
Йорданският крал Абдула II предупреди международната общност в понеделник за възраждане на терористичната група Ислямска държава, като заяви, че тя се възстановява както в Сирия, така и в Ирак.

"Трябва да се справим с повторното появяване на ИД", заяви кралят.

Лидерът на Ислямска държава оцелял след преврат

Лидерът на близкоизточната радикална групировка „Ислямска държава“ Абу Бакр ал-Багдади е оцелял при опит за преврат, извърш...

Абдула II също предупреди, че много терористи от ИД се движат от Сирия към Либия, особено чуждестранните бойци в терористичната група.

"От европейска гледна точка, доколкото Либия е много по-близо до Европа, това ще бъде важна дискусия в следващите няколко дни", заяви кралят в интервю за канал Франс 24, цитирано от БГНЕС. 

"Няколко хиляди бойци са напуснали Идлиб (северна сирийска провинция) през северната граница и са се озовали в Либия. Това е нещо, на което ние в региона, а също и нашите европейски приятели ще трябва да обърнем внимание през 2020 г.", добави той.

Въпросът със справянето с членовете на ИД и техните семейства, задържани в Сирия, включително с чуждестранни членове на терористичната група, е спорен, като Турция твърди, че терористите, родени в чужбина, трябва да бъдат репатрирани в техните страни на произход. Миналия месец Турция започна да депортира чуждестранни бойци, които беше заловила в антитерористични операции у дома и в чужбина, в техните страни на произход. Повечето от западните страни се колебаят да приемат граждани, присъединили се към терористичната група ИД.

ИД пое отговорност за смъртоносното нападение в Торонто

ИД пое отговорността за стрелбата през уикенда, при която загинаха двама души в канадския град Торонто. "Нападателят е извършил атакат...

А за всички последствия от убийството на иранския генерал Касем Сюлеймани четете ТУК.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално