X
 
 

Майка и дете от КНДР умряха от глад в Сеул

1916 0
Майка и дете от КНДР умряха от глад в Сеул
Снимка: Getty Images/Guliver
Бежанка от КНДР и 6-годишният ѝ син са открити мъртви в апартамент в Сеул. Предполага се, че двамата са починали от глад, съобщи YTN.

Телата са били открити при отваряне на квартирата от градската администрация на 31 юли, след като жената не отговаряла дълго време на телефона, а сметките ѝ не били платени. Водата е била спряна. 

Ким Чен Ун призна, че ракетните тестове напоследък са предупреждение за САЩ и Южна Корея

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун каза, че поредицата от ракетни тестове напоследък, е предупреждение за САЩ и Южна Корея и техните с...

Предполага се, че майката и детето са починали преди два месеца. В хладилника им е имало само лют червен пипер.

Жената е избягала в Южна Корея през 2009 година, а после заминала в Китай. След развода си тя се върнала в Сеул с детето си. Според съседите живеела тихо и не общувала много с тях.

Обикновено бившите жители на КНДР са под защитата на правителството на Южна Корея и получават помощ в размер на 100 долара месечно. 

Според представител на правителството причина за нещастието е образуването на т.нар. "сляпа зона" в системата на бежанци от КДНР в Южна Корея, когато за неплащане на сметките им се спира тока и водата. 

За момента няма да има нова среща между Доналд Тръмп и Ким Чен Ун

Провеждането на трета среща на върха между лидерите на САЩ и Северна Корея Доналд Тръмп и Ким Чен Ун за момента не се планира. Това съо...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители