Малайзийските авиолинии съкращават 20% от работните места

14168
Малайзийските авиолинии съкращават 20% от работните места
Снимка: Gettyimages

Авиокомпанията "Малайзия еърлайнс" обмисля възможността за съкращаване до 20 на сто на работните места като мярка за преодоляване на затрудненото финансово положение, възникнало в резултат на двата големи инцидента с пътнически самолети през тази година, пише в. "Стрейтс таймс", цитиран от БГНЕС.

Според изданието става въпрос за уволнението на хиляди работници, като съкращенията ще засегнат и ръководството на националния авиопревозвач на Малайзия.

Източниците на вестника подчертават, че тези мерки могат да доведат до изключително неприятни политически последствия в светлината на изчезването през март на самолета над водите на Индийския океан, както и катастрофата през юли в района на Донецк. Сега правителството се опитва да отговори на острите критики, обещавайки да спаси авиокомпанията.

Следващата седмица се очаква финансовия отчет на "Малайзия еърлайнс" за второто тримесечие на годината, който, както предричат анализаторите, "ще съдържат ужасяващи показатели". Първото тримесечие беше най-лошото за последните две години: загуби в размер на 137 милиона долара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия