Момиче е ранено от полицията на протест в Истанбул

7906
Момиче е ранено от полицията на протест в Истанбул

Турски полицаи раниха в главата 14-годишно момиче с граната със сълзотворен газ по време на протести срещу арестите на революционери от квартала Султангези, съобщи в. "БирГюн".

Група хора протестирали срещу полицейската акция против членове на поставената извън закона Революционна народоосвободителна партия-фронт /РНОП-Ф/ в Султангези на 24 март, когато полицията ги атакувала със сълзотворен газ, за да разпръсне тълпата.

Застреляха опозиционер от Таджикистан в Истанбул

В Истанбул е убит видният представител на опозицията на Таджикистан Умарали Куватов, съобщи турският новинарски портал Haberler.com, ци...

По време на тези действия 14-годишната Дениз Генч била ударена по главата от граната със сълзотворен газ, изстреляна от полицай. Тийнейджърката била закарана в хирургията в болница близо до пл. "Таксим". Според информация на Народната правна асоциация в Туитър момичето се върнало в съзнание, след като поради операцията изпаднала в критично състояние.

Полицията атакува района на Гези парк рано във вторник и арестува 14 членове на РНОП-Ф. В операцията участваха различни полицейски сили, включително антитерористични и командоси, които ползваха хеликоптери и пригодени за борба с безредиците автомобили.

Снимка: архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com