МВнР остро осъжда атентатите в Кувейт, Тунис и Франция

12197
МВнР остро осъжда атентатите в Кувейт, Тунис и Франция
Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи (МВнР) излезе в позиции, в които осъжда атентатите в Кувейт, Тунис и Франция.

Остро осъждаме терористичните актове, извършени днес в джамията "Имам Ал-Садик" в Кувейт и хотелски комплекси в гр. Сус, Тунис, довели до смъртта на общо над 40 и раняването на много други цивилни граждани по време на петъчната молитва в кувейтската столица и в резултат на терористичното нападение в туниския курортен център. Министерството на външните работи остро осъжда и извършения днес атентат във фирма „Air Products“ в Сен-Кентен-Фалавие.

Българин разказва за ужаса в Тунис

36 са вече жертвите от атентата в Тунис, а 10 от ранените са в тежко състояние. Сред жертвите има чуждестранни граждани, които са били ...

От българското външно министерство поднасят най-искрени съболезнования на семействата на загиналите и ранените и изразяват дълбокото си възмущение от използването на агресия. Убийството на невинни хора не оправдава каквито и да било цели и политики, заявяват от МВнР. 

"Изразяваме надежда, че гражданското общество в страните от региона на Близкия изток и Северна Африка ще намери съпротивителни сили за противодействие на разпространението на терористичната и радикална философия на групировки от рода на "Ислямска държава" и "Ал-Каида"", се казва в позиция. 

Изразяваме солидарността си към кувейтския и туниския народи, призоваваме всички сили участници в политическите процеси в страните от региона да мобилизират целия си наличен ресурс в името на възстановяването на стабилността и сигурността във всички конфликтни точки, източник на напрежение, казват още от външното ни министерство.

Изразяваме своята солидарност с народа на Франция в противопоставянето ни на всяка атака срещу ценностите на мира, демокрацията и свободата, казват от МВнР.

ИД уби 23 души в джамия в Кувейт

23 души загинаха при атентат в джамия в Кувейт, съобщи РИА Новости. Болниците в града работят в режим на извънредна ситуация. По време...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com