Нетаняху: Операция в Газа ще продължи до възстановяване на мира

17621
Нетаняху: Операция в Газа ще продължи до възстановяване на мира
Снимка: Getty Images / Guliver

Израел няма да спре военната си кампания в Газа, докато не бъде възстановено дългосрочното спокойствие, заяви премиерът Бенямин Нетаняху, въпреки призивите на света за примирие, предаде БГНЕС.

"Кампанията в Газа продължава", заяви той в края на седемчасовото хуманитарно примирие, при което насилието в анклава намаля. "Тази операция ще приключи, само когато бъде установено спокойствие и сигурност за гражданите на Израел за дълъг период", допълни Нетаняху.

В същото време израелският външен министър Авигдор Либерман предложи след края на офанзивата в Ивицата Газа управлението на палестинската територия да бъде предадено на ООН, съобщи AFP.

Барозу и Ван Ромпой също поискаха трайно решение за Газа

Вече три седмици Ивицата Газа страда от неприемливо насилие. Свидетели сме на погубени човешки животи, включително на деца и жени. Мног...

По време на среща с комисията по отбраната и външните работи в израелския парламент Либерман се застъпи за идеята управлението на Ивицата Газа да премине от „Хамас” в ръцете на ООН.

Директорът на службата за политическите и военните дела към министерството на отбраната обаче отхвърли тази възможност. Амос Гилад уточни, че международните сили не могат да осигурят реда и безопасността в палестинската територия, като добави, че те нямат капацитета за подобна мисия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com