X
 
 

Нова Зеландия дава визови облекчения на хората, засегнати от нападенията в Крайстчърч

481 0
photo of Нова Зеландия дава визови облекчения на хората, засегнати от нападенията в Крайстчърч
Снимка: Getty Images/Guliver
Новозеландските власти обявиха прозорец от две години, в който хората, директно засегнати от терора в Крайстчърч ще могат да подадат документи за постоянна виза в страната.

Специална визова категория "признава въздействието на трагедията върху живота на тези, които най-много е засегнала и дава на хората, които в момента са с временна или гражданска виза, определена степен на сигурност" за статута им, съобщава имиграционната служба на Нова Зеландия в изявление.

Атентаторът от Крайстчърч отива на психотест

Обвиненият в убийството на 50 души в атентатите от миналия месец в Крайстчърч, Нова Зеландия ще бъде подложен на тестове за вменяемост....

Хората живеещи в Нова Зеландия, които са били на мястото на масовата стрелба в джамиите и техните близки роднини в Нова Зеландия могат да кандидатстват за виза.

Дефиницията "близки роднини" бе разширена, за да включи широк кръг от роднини, включително родителите на партньора на засегнатото лице, както и дядовци и баби на лица под 25 годишна възраст.

Мустафа Фарук, президент на Федерацията на ислямската асоциация в Нова Зеландия, определи решението като благороден жест.

"Ние сме много щастливи", заяви той, като добави, че очаква всички отговарящи на условията да подадат документи.

Крайнодесен австриец е разследван за връзка с нападателя от Крайстчърч

Австрийските власти нахлуха в апартамента на водач на крайнодясна групировка в разследване, което го свързва с човека, който стои зад с...

"Някои от тези хора не само са изгубили обичните си хора, но също така са изгубили и главата на семейството си", сподели Фарук.

На 15 март привърженик на бялото превъзходство откри огън срещу мюсюлмани в две джамии в Крайстчърч. Брентън Тарант бе обвинен за убийството на 50 човека и опит за убийство на още 39 човека.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители