ОНН може да излезе с резолюция в подкрепа на иранската сделка следващата седмица

8165
ОНН може да излезе с резолюция в подкрепа на иранската сделка следващата седмица
Снимка: Getty Images/Guliver

Съветът за сигурност на ООН вероятно ще гласува следващата седмица резолюция в подкрепа на споразумението за ограничаване на ядрената програма на Иран и за отменяне на санкциите срещу Техеран. Организацията оначе ще остави в сила оръжейното ембарго и забраната за придобиване на технологии за производство на балистични ракети, съобщи "Ройтерс".

Агенцията се позовава на дипломати, пожелали да останат анонимни, според които днес САЩ ще изпратят до 15-те страни членки на Съвета за сигурност свой проект за резолюция. Постоянният представител на САЩ в ООН Саманта Пауърс каза, че това ще стане през следващите дни, информира БНТ.

Асад: Иран ще удвои подкрепата в своя полза след ядрената сделка

Сирийският президент приветства историческата ядрена сделка, подписана между Иран и шестте световни сили, като заяви, че Дамаск е &bdqu...

Когато Съветът за сигурност приеме тази нова резолюция за Иран, това ще отмени действието на предишните седем резолюции, гласувани по иранския въпрос.

Вчера Европейският съюз реши да удължи замразяването на санкциите срещу Иран за шест месеца до 14 януари 2016 г., след като "шесторката" и Техеран успяха да се договорят за ядрена сделка.

Това не е първият път, в който се удължава срока на замразяването на санкциите. До сега това беше правено няколко пъти, за да може да се даде време на преговарящите за постигане на споразумение.

 

Сделката за иранската ядрена програма - триумфа на дипломацията

Сделката за Иранската ядрена програма, която беше постигната вчера във Виена, е победа за дипломацията на търпението, пише в анализ бри...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com