Откриха завод на ИД за химическо оръжие

5708
Откриха завод на ИД за химическо оръжие

Въоръжените сили на Сирия са открили в болница, окупирана от терористите в провинция Латакия, оборудване за производството на химическо оръжие. Те са планирали да използват оръжието, обвинявайки в това режима на президента Башар Асад, предаде агенция SANA.

Сирийската армия е иззела също медицинско оборудване и медикаменти от турски, катарски и саудитски произход. Според сирийската армия откритото оборудване и медикаменти свидетелстват, че терористите са планирали да използват химическо и биологическо оръжие, обвинявайки правителството на Сирия за това.

"Анонимните" заплашиха Турция заради ИД

Хакери от групата „Анонимните” (Anonymous) обявиха стартирането на мащабна кампания на кибервойна срещу турското правителст...

Възможно е болницата да е била централен пункт по оказване на помощ за ранени терористи. Били са открити медикаменти за обезболяване и за спиране на кръвотечение. Освен това в болницата са били открити противогази и филтри за тях.

Още през септември т.г. се появиха информации, че джихадистите разполагат с химическо оръжие. Джихадистката групировка „Ислямска държава“ произвежда и използва химически оръжия в Сирия и Ирак, предаде тогава BBC, позовавайки се на източник от американското правителство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия