Палестинците настояват Израел да стане обект на международно разследване

17809
Палестинците настояват Израел да стане обект на международно разследване

Израел извършва военни престъпления в Ивицата Газа и за това има категорични доказателства. Такава позиция изрази външният министър на Палестинската автономия Риад ал Малки по време на среща с прокурори от Международния наказателен съд, предаде Ройтерс.

Министърът пристигна в Хага малко след началото на 72-часовото примирие, постигнато между Израел и „Хамас” с посредничеството на Египет.

Фидел Кастро: Действията на Израел са фашизъм

Бившият кубински лидер Фидел Кастро остро разкритикува атаките на Израел над палестинското население в Ивицата Газа. Кастро определи оф...

По време на визитата си в Холандия палестинският министър ще настои за провеждане на разследване за военни престъпления срещу двете страни в конфликта.

Когато в неделя Държавният департамент осъди израелската атака срещу училище на ООН в Ивицата Газа и заяви, че е „ужасен” от този „позорен” акт, ведомството даде израз на натрупалия се през последните седмици американски гняв срещу израелското правителство, коментира днес ситуацията авторитетният вестник "Ню Йорк Таймс".

Острият, безмилостен език, а според дипломати и най-твърдият език, който досега е бил използван по отношение на Израел, разкрива разочароваща реалност за администрацията на Барак Обама. А именно това, че правителството на израелския премиер Бенямин Нетаняху многократно пренебрегна дипломатическите усилия на САЩ за прекратяване на насилието в Ивицата Газа и безразлично остави американските представители да се гневят за отношението, което самите те определят като неуважително.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия