Первез Мушараф е хоспитализиран

18389
Первез Мушараф е хоспитализиран
Снимка: Getty Images/Guliver

Бившият президент на Пакистан генерал Первез Мушараф, който трябваше днес да бъде изправен пред съда по обвинение в държавна измяна, е хоспитализиран, пише пакистанският вестник DAWN.

По пътя към съда Мушараф е почувствал болка в сърцето. Той е хоспитализиран в института по кардиология в град Равалпинди.

Мушараф застава пред съда за държавна измяна

Первез Мушараф, бившият пакистански президент, ще се изправи пред съда по обвинение в държавна измяна, съобщи „Франс прес", цитир...

По-рано полицията на три пъти откри взривни устройства по пътя на кортежа на Мушараф, поради което генералът отказваше да се яви пред съда.

Преди дни Мушараф осъди обвиненията в предателство срещу него като „вендета” и каза, че има подкрепата на армията. В първия си коментар за международни медии, откакто е под домашен арест от април, той каза, че „цялата армия” е недоволна от обвиненията.

Обвиненията са във връзка с наложеното от него извънредно управление през 2007 г., и са най-сериозните сред криминалните разследвания срещу него след завръщането му в Пакистан през март.

Случаят може да изправи правителството срещу влиятелната армия, която не желае да виси своя бивш командващ да бъде унижаван със съдебен процес в граждански съд.

Обвиниха Мушараф в убийство на религиозен лидер

Съдебните власти на Пакистан обвиниха бившия президент на страната Первез Мушараф в съучастие в убийството на радикалния религиозен лид...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com