Пожар изпепели православен храм в Австралия

2005
Пожар изпепели православен храм в Австралия

Голям пожар изпепели македонската православна църква Възкресение в Рокдейл (югозападния район на Сидни), предаде ABC. Причините остават неизвестни.

Пожарът е възникнал в неделя след 10 часа вечерта местно време. Над 60 пожарникари от 15 противопожарни служби водиха борба с огъня през цялата изминала нощ, но не успяха да спасят сградата. Четирима пожарникари са ранени, двама ударени от тухли от падащата сграда, са в болница.

Полицията евакуира жителите на разположения в съседство дом за стари хора и блокира улицата, на която се намира църквата, пише БГНЕС.

Според комисар Грег Мълинс от противопожарните служби, точната причина за пожара все още не е установена. Членове на Македонската православна общност предположиха, че причината е паднала свещ, която горяла по време на великденската служба.

Мълинс не отхвърля това предположение, но не изключи версията за възможно късо съединение в електрическата мрежа. "Бяхме много изненадани от интензивността на огъня и колко бързо се срина сградата", каза той.

Разследват евентуален палеж на кола в Добрич, засегнал и друг автомобил

Лек автомобил „Опел“ с добричка регистрация е горял през нощта на 27 април. Сигналът за пожара е получен около 5,15 часа, с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com