Потвърдено: Намерената отломка в Индийския океан е от изчезналия малайзийски самолет

8006
Потвърдено: Намерената отломка в Индийския океан е от изчезналия малайзийски самолет
Снимка: Getty Images/Guilver

Намерената миналата седмица в Индийския океан част от самолет е от "Боинг-777" от полет MH370 на малайзийската авиокомпания Malaysia Airlines, който изчезна на 8 март миналата година. Това потвърди министър-председателят на Малайзия Наджиб Разак, информира AFP.

Както вече бе съобщено, преди дни на френския остров Реюнион бе намерена част от крило на самолет – от същия модел като изчезналия "Боинг". Фрагментът бе транспортиран във Франция за идентификация и експертиза.

Откриха нова отломка от изчезналия малайзийски самолет, този път - врата

Нова отломка от пътнически самолет беше намерена на брега на френския остров Реюнион в Индийския океан. След като в сряда край бреговет...

"Днес 515 дни след изчезването на самолета, с дълбока тъга трябва да ви съобщя, че екип от международни експерти окончателно потвърдиха, че частта от самолет, която бе намерена на остров Реюнион, е от "Боинг"-а от полет MH370", заяви премиерът Наджиб Разак пред журналисти.

По-рано малайзийските власти съобщиха, че не изключват вероятността да бъдат намерени отломки от изчезналия "Боинг" в Индийския океан и до индонезийския острова Суматра.

Появи се също така информация, че на остров Реюнион е намерен фрагмент от врата, вероятно на пътническия "Боинг-777" MH370. Оказа се обаче, че това не отговаря на истината, по думите на ръководителя на отдела за гражданската авиация на Малайзия Азхарудин Абдул Рахман. Той уточни, че отломките, които журналистите са взели за част от самолетна врата, в действително били елементи от домашна стълба.

Малайзийските власти молят представители на държави, разположени недалеч от остров Реюнион, да съобщят при намиране на нови отломки.

 

Намерените останки са от изчезналия преди година малайзийски самолет

Отломките на самолета, намерени на остров Реюнион, са част от малайзийския пътническия "Боинг" MH370, изчезнал преди година. Това съобщ...

 

 

 

 

 

Намерени са отломки от самолет, предполага се, че са от изчезналия малайзийски самолет MH370

Отломки от самолет, за които се предполага, че са от изчезналия малайзийски самолет MH370, бяха намерени източно от Мадагаскар, съобщав...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com