X
 
 

През 2022 г. ще се появят животни с програмиран пол

1155 0
photo of През 2022 г. ще се появят животни с програмиран пол
Снимка: Thinkstock/ Guliver
Професорът от университета в Хирошима Масаюки Симада, разказа за появата на животни с програмиран пол. Това ще се случи през 2022 г., информира РИА Новости.

Японският специалист, заедно с колегите си, е създал технология за избор на пола на потомството на бозайниците. Разгледани са случаи на изкуствено осеменяване.

75% от всички аквариуми и зоопаркове прилагат насилие над животните

Близо 75% от всички аквариуми и зоопаркове със “златен стандарт” са подложили на някакъв вид насилие животните си. Подобно ...

Експертът казва, че това решение е полезно в животновъдството. Млечните ферми, по думите на учения, се нуждаят от крави, а месните – от бикове.

Симада отбелязва, че раждането на телета или юници може да се осигури с вероятност от 95%. Това е много проста технология за животновъдите.

С нейна помощ те ще постигнат раждането на добитък от нужния им пол. Това е голямо предимство. Японските фирми за животновъдство вече обявиха готовността си да използват технологията.

Експертът прогнозира, че след 2023 г. във фермерството ще бъдат използвани крави с програмиран пол, а свине - след 3-5 години. В същото време Симада не подкрепя възможността да се влияе на пола на потомството на човек.

Как дивите животни използват човека в своя полза

Някои животни и птици са се научили да печелят от съжителството с хората. Едни се обръщат към нас за защита и храна, други неусетно кра...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 21-22 септември

Овен Романтиката ще бъде водеща сила през този уикенд. Възможно е вълненията ви и емоциите ви да бъдат много силни. Желанието за секс и интимност...