X
 
 

Путин и Ердоган искат пълно прилагане на споразуменията в Идлиб

1071 0
Путин и Ердоган искат пълно прилагане на споразуменията в Идлиб
Снимка: Getty Images
Президентите на Русия Владимир Путин и на Турция Реджеп Тайип Ердоган обсъдиха деескалация на сирийската криза, като заявиха, че руско-турските споразумения трябва да бъдат приложени изцяло, се казва в съобщение на Кремъл.

„Беше отбелязано значението на пълното прилагане на съществуващите руско-турски споразумения“, се казва в изявлението след телефонния разговор между Путин и Ердоган.

Путин и Ердоган ще обсъдят ситуацията в Сирия

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков потвърди, че предстои разговор между Владимир Путин и турския президент Реджеп Ердоган о...

Разговорът е бил по инициатива на Анкара.

"Продължи обсъждането на различни аспекти на уреждането на сирийската криза, предимно в контекста на влошаване на ситуацията в зоната за деескалация на Идлиб. Беше отбелязано значението на пълното изпълнение на съществуващите руско-турски споразумения, включително меморандума от Сочи от 17 септември 2018 г.".

Страните се договорили за допълнителни контакти чрез съответните ведомства.

Турският лидер заяви по-рано, че е призовал Владимир Путин да окаже натиск върху сирийския президент Башар Асад във връзка с напрегнатата ситуация около турските наблюдателни пунктове в Идлиб. Ердоган изисква сирийската армия да спре настъплението в провинцията и да изтегли войските от турските наблюдателни пунктове до края на февруари. В противен случай Турция ще отговори на действията на правителствените сили, подчерта Ердоган.

Ердоган: Сирия ще плати висока цена за действията срещу турските сили

Президентът на Турция Реджеп Ергодан заяви, че сирийското правителство ще плати "много висока цена" за действията срещу турските сили. ...

По-рано радио „Спутник“ съобщи, че сирийската армия обгражда турски наблюдателни пунктове в Идлиб.

Actualno.com

Етикети: