X
 
 

Първият товарен влак от Китай за Европа премина тунела под Босфора

1910 0
photo of Първият товарен влак от Китай за Европа премина тунела под Босфора
Снимка: Pixabay
Първият товарен влак от Китай за Европа, който пресича териториите на Казахстан, Азербайджан, Грузия и Турция, премина през тунела под Босфора, съобщава телевизия TRT, предаде БГНЕС.

Влакът "China Railway Express" е тръгнал от китайския град Шиан. В състава му са включени 21 вагона с обща дължина 820 м, в които се превозват 42 контейнера. Влакът трябва да измине около11,5 хиляди километра за 12 дни, преминавайки през териториите на 10 държави. Крайната дестинация на влака е Прага.

Китай и САЩ договориха поетапна отмяна на митата

Китай и САЩ договориха поетапна пропорционална отмяна на митата върху стоки, обяви говорител на китайското Министерство на търговията, ...

Средният транспортен коридор, известен още като „железния път на коприната”, преминава по железопътното трасе Баку-Тбилиси- Карс и през тунела при Мармарис свързва Европа с Азия. Благодарение на този маршрут се очаква разходите и времето за превозване на товари от Китай в Европа да бъдат намалени значително.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 20 ноември

Овен Това е ден, в който с лекота ще усвоявате нови знания. Проявената мъдрост ще ви носи плодове дълго време. Телец Това е ден, в който творческата...

Последно в Актуално