Разби се самолет, издирващ изчезналия боинг

24572
Разби се самолет, издирващ изчезналия боинг
Снимка: Gettyimages

Товарен самолет на индийските ВВС, АС - 130 г, познат още като "Супер Херкулес" падна в предградието Гвалиор в Махда Прадеш, Централна Индия. Куриозно, но самолетът се завръщал от спасителната операция за издирването на изчезналия малайзийски боинг. Сред пилотите вече се заговори за мистериозна сила или проклятие, което тегне над полета. В момента и във въпросното предградие тече спасителна операция и все още не се знае точният брой на жертвите. Потвърдени обаче са поне пет.

Междувременно три предмета в бял, червен и оранжев цвят, плаващи в района, където продължава издирването, са били забелязани от екипажа на китайския "Ил-76". В зоната на операцията пристигна още един китайски кораб "Цзинганшан". На борда му има два хеликоптера, които ще търсят отломки от самолета, маслени петна и спасителни жилетки. В издирването вече участва китайският кораб "Хайсюн-01", който освен с хеликоптери разполага и с робот за подводно издирване. Две трети от 239-те души на борда на самолета са били китайци.

Спряха продукцията на филм заради трагедията с малайзийския самолет

Продукцията на филма "Дълбоки води" е спряна заради трагедията със самолета на малайзийските авиолинии. В лентата се разказва за ката...

Австралия продължава да ръководи търсенето на самолета, който изчезна на 8 март по време на полет от Куала Лумпур за Пекин. Издирването вече се води в нов район, който обхваща 319 000 кв. км и е четири пъти по-обширен от предишния. Той е разположен по-близо до австралийското крайбрежие - едва на 1800 км от австралийския град Пърт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com