X
 
 

Русия и Китай откриват ключов газопровод

872 1
Русия и Китай откриват ключов газопровод
Снимка: iStock/Guliver
Новият газопровод "Силата на Сибир", който ще бъде открит днес, е с дължина 4000 километра ще доставя газ от Якутия до Приморския край в Далечния Изток, а също и до Китай.

Президентът на Русия Владимир Путин и китайският лидер Си Дзинпин са готови да открият новия газопровод "Силата на Сибир", съобщава БГНЕС. Церемонията по откриването ще се излъчва онлайн. Официалната церемония беше потвърдена от китайското външно министерство по-рано в средата на ноември.

Руска медия обвинява Украйна, че се готви да предизвика газова криза в Европа

Какво ще направи Украйна чрез основната си компания "Нафтогаз", ако транзитът на газ от Русия за Европа през украинска територия продъл...

Руският газов гигант "Газпром" се съгласи за изграждането на газопровода преди близо 20 години. През 2012 година руският президент упълномощи генералния мениджър на "Газпром" да започне строителните работи възможно най-скоро.

Стартът на проекта обаче беше забавен от разликите в цените на газа преди окончателното споразумение да бъде постигнато през май 2014 година между руската газова компания "Газпром" и Китайската национална петролна корпорация (CNPC) за създаването на основна нова тръбопроводна система, която да доставя руски газ за Североизточен Китай.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 16-22 декември
Седмичен хороскоп за 16-22 декември

Овен Тази седмица започнете на чисто. Идва края на годината и е добре да се отървете от някои неща, като съжалението, желанието за мъст, обвиненията...

Последно в Актуално