Русия заклейми санкциите на САЩ като "икономическа война"

5429
Русия заклейми санкциите на САЩ като "икономическа война"
Снимка: Getty Images / Guliver

Руският премиер Дмитрий Медведев разкритикува новите санкции на САЩ срещу страната му като „истинска икономическа война” срещу Москва.

Той каза, че те са унищожили надеждите за възстановяване на връзките и свидетелстват за „пълната слабост” на президента Доналд Тръмп по „най-унизителен начин”, пише БГНЕС.

Майк Пенс: Русия се опитва да прокара нови граници в Западните Балкани

Русия се опитва насилствено да прокара нови граници на Западните Балкани, заяви американският вицепрезидент Майкъл Пенс в черногорската...

Тръмп неохотно подписа новите санкции в сряда след вътрешнополитически натиск и след като Белия дом не успя да предотврати приемането на законопроекта за въвеждането им или да наложи смекчаването им.

Медведев предупреди, че тази стъпка ще има „последствия” и каза, че „тя слага край на надеждите за подобряване на нашите отношения с новата американска администрация”.

„На второ място, това е обявяване на истинска икономическа война срещу Русия”, написа Медведев във Facebook.

Тилърсън: Отношенията САЩ - Русия са под заплахата от по-нататъшно влошаване

Отношенията между САЩ и Русия на този етап са под заплахата от по-нататъшно влошаване. Такова предупреждение направи във вторник държа...

Actualno.com припомня, че американските санкции целят да накажат Кремъл за предполагаемата намеса в президентските избори през 2016 и за анексирането на Крим.

Предусещайки, че санкциите ще бъдат подписани от президента на САЩ, Москва предсрочно нареди на Вашингтон да намали дипломатическото си присъствие в Русия до 455 души до 1 септември, за да съответства на броя на руските служители в дипломатическата мисия в САЩ.

Руското външно министерство обяви, че санкциите срещу Русия са изложили на риск световната стабилност и ги нарече „опасна” и „късогледа” политика.

Междувременно Европейският съюз също реагира на действията на Вашингтон. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предупреди, че Евросъюзът ще защити своите интереси, ако САЩ не се съобразят с тях при затягането на санкциите срещу Русия.

The New York Times: Залогът на Путин за Тръмп дава обратен ефект

Малко повече от една година измина, откакто Русия се намеси в изборите на Америка за президент. Дипломатическата война води до деградац...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com