X
 
 

САЩ засилва натиска срещу Ирак за защита на американското посолство в Багдад

565 0
САЩ засилва натиска срещу Ирак за защита на американското посолство в Багдад
Снимка: Getty Images/Guliver
В разговор с премиера на Ирак държавният секретар на САЩ Майк Помпео е обсъдил поредния обстрел на посолството на САЩ в Багдад, съобщи пресслужбата на Държавния департамент.

"Държавният секретар Помпео изрази възмущението си от продължителните атаки на ирански въоръжени групировки срещу американски съоръжения в Ирак, включително вчерашните ракетни атаки срещу посолството ни, при които бе ранен един човек. Държавният секретар подчерта, че тези атаки показват явно пренебрежение към суверенитета на Ирак и неспособността му да ограничи тези опасни въоръжени групировки", се казва в съобщението според БГНЕС.

Един ранен след нова ракетна атака срещу американското посолство в Ирак

Най-малко един човек е бил ранен, след като три ракети удариха американското посолство в Багдад снощи, заяви анонимен високопоставен ир...

В същото време се отбелязва, че Помпео е похвалил "ангажимента на премиера Махди да засили сигурността, за да защити американския персонал и дипломатическите институции".

"Държавният секретар отбеляза, че гледаме на вчерашното нападение срещу посолството на САЩ като опит за отклоняване на иракското и международното обществено внимание от бруталното потушаване на иракските мирни протести от страна на Иран и неговите слуги", се казва още в изявлението.

Actualno.com

Етикети: