Саудитска Арабия се отказа да е непостоянен член на Съвета за сигурност на ООН

33622
Саудитска Арабия се отказа да е непостоянен член на Съвета за сигурност на ООН
Снимка: Getty Images / Guliver

Саудитска Арабия отказа мястото в Съвета за сигурност на ООН и обяви, че международната организация е неспособна да разрешава конфликти, предаде Стандарт нюз.

„Кралството смята, че методите и механизмите на работа, както и двойните стандарти на Съвета за сигурност, му пречат да носи отговорността си за световния мир", се казва в съобщение на външното министерство в Рияд.

Конкурс за красота за кокошки в Саудитска Арабия

Саудитски фермер поканил свои близки на "пилешко събитие", но не на барбекю, а на конкурс за красота, предаде БГНЕС. Десетки живи пиле...

В него пише още, че страната няма да заеме мястото си, докато институцията не се реформира, но не се уточнява какви точно реформи са необходими, съобщава Ройтерс.

Страната беше избрана от Общото събрание на ООН заедно с Чад, Чили, Литва и Нигерия за пет от ротационните места в Съвета за сигурност в четвъртък. Правозащитни организации протестираха срещу избора на Саудитска Арабия, Нигерия и Чад заради състоянието на човешките права в двете държави.

Международният орган има 15 членове, пет от които са постоянни и с право на вето – САЩ, Русия, Китай, Великобритания и Франция. Останалите десет се сменят през две години.

Избраните във вторник държави ще заемат местата си на 1 януари и ще сменят Азербайджан, Гватемала, Мароко, Пакистан и Того.

Иракска групировка заплаши Саудитска Арабия с атентати при война в Сирия

Лидерът на иракската групировка „Джаиш ал-Муктар” Шейх Уатик ал-Батат се закле да атакува петролните инсталации на Саудитск...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия